Alper Gezeravcı Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi

Alper Gezeravcı: Türkiye Savunma ve Havacılık Alanında Yaptırımlara Maruz Bırakıldı

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Gezeravcı, Türkiye’nin savunma ve havacılık alanında yaptırımlara maruz bırakıldığını vurgulayarak, bu durumun ülkeyi ileriye taşıdığını belirtti. Son 15 yılda elde edilen savunma sanayi başarılarının Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olarak gururla ifade etti. Ülkenin savunması için çalışan mühendislerin ürettiği ekipmanları kullanan Gezeravcı, Türkiye’nin artık kendi kanatlarıyla özgürleştiğini söyledi. Türkiye’nin dünya SİHA ve İHA pazarında önemli bir konuma ulaştığını dile getiren Gezeravcı, bu başarının gençlerin de paylaştığı bir gurur olduğunu belirtti.

‘YÜZDE 100 TÜRK MÜHENDİSLERİN ZİHİN GÜCÜYLE ÜRETİLDİ’

Milli Uzay Programı’nın bir hedefi olan Türksat 6A’nın tamamen Türk mühendislerinin zihin gücü ve yerli parçalarla üretilen ilk uydu olduğunu hatırlatan Gezeravcı, Türkiye’nin bu alanda önemli bir yer edindiğini söyledi. İstatistiklerin somut başarıları paylaşarak gençlere özgüven aşılamaya çalıştıklarını belirten Gezeravcı, içi boş motivasyonların yerine gerçek başarıları aktarmayı tercih ettiklerini ifade etti.

‘HEDEFİMİZ DÜNYADA 6’NCI ÜLKE OLARAK AY YÜZEYİNE BİLİMSEL OBJE İNDİRMEK’

Ay Araştırma Programı’na da değinen Gezeravcı, Türkiye’nin Ay yüzeyine bilimsel obje indirme hedefine odaklandıklarını belirtti. İlk aşamada Ay üzerine belirli bir noktaya iniş yapmayı planladıklarını söyleyen Gezeravcı, bu sürecin deneyimlerini kullanarak Ay yüzeyinde araştırmalar yapmayı planladıklarını ifade etti. Türkiye’nin uzaydaki bağımsızlığını sağlamak için çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Gezeravcı, uzay limanı projeleri üzerinde ciddi çalışmalar yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Gezeravcı, sunumunun ardından öğrencilere uzay yolculuğuyla ilgili deneyimlerini paylaştı.

Related Posts

Orta Doğu’yu şoke eden yasa tasarısı geçerse, ABD’nin B-2’leri İsrail’e gidecek

ABD Kongresi’ne sunulan yasa tasarısı kabul edilirse, tarihte ilk kez B-2 hayalet bombardıman uçakları yabancı bir orduya açılacak. Başkan Trump’a İsrail’e bu uçakları operasyonel olarak kullandırma yetkisi verecek tasarı, İran’ın nükleer silah geliştirme ihtimaline karşı Washington’un yeni stratejisini yansıtıyor.

İran hava sahasını kısmi olarak uluslararası transit uçuşlara kapattı

İran hava sahasını kısmi olarak uluslararası transit uçuşlara kapattı

Hamas’tan Gazze’de çete kurduğu iddia edilen Ebu Şebab’a 10 gün süre

Hamas, Gazze’de silahlı çete kurmakla suçladığı Yaser Cihad Mansur Ebu Şebab isimli vatandaşın teslim olması için 10 gün süre verdi. Ebu Şebab, İsrail için casusluk yapmakla” suçlandı.

Diyarbakır’da 20 tekstil fabrikası kapandı

Türkiye’deki ekonomik krizin etkisiyle Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan 20 fabrika kapanırken, birçok fabrikanın da kapasitesi düşürüldü. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye’nin üretim üssü olmaktan hızla çıktığını belirterek, “Yöneticiler bu işe seyirci kalmamalı. Eğer biz üretim üssü olmaktan çıkarsak tamamen harcayan, dışarıdan ithal eden bir pozisyona geçeriz” dedi.

Sakarya’daki havai fişek patlamasında yargılanan büyük patronun firari olduğu ortaya çıktı

Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasındaki patlamanın üzerinden 5 yıl geçti. Yargıtay 12. Ceza Dairesi sanıklardan Ali Rıza Ergen Coşkun hakkında verilen cezayı onadı ancak Coşkun’un 25 Ocak 2025’ten bu yana firari olduğu ortaya çıktı.

Trump’tan Hamas’a ateşkes uyarısı: ‘Durum giderek kötüleşir’… İsrail anlaşmayı kabul etti

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 60 günlük ateşkesi kabul ettiğini bildirdi. Hamas’ın henüz teklife yanıt vermediğini kaydeden Trump, teklifin kabul edilmesi gerektiği yoksa Gazze’deki durumun giderek kötüleşeceği konusunda uyarı yaptı.