Windows 11 vs 10: En çok kullanılan işletim sistemleri belli oldu!

Steam Nisan Ayı İşletim Sistemi Anket Sonuçları

Her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği donanım ve yazılım anketlerinin sonuçlarını paylaşan Steam, nisan ayına ait verileri yayınladı. Bu verilere göre, en popüler işletim sistemlerine göz atalım.

En Popüler İşletim Sistemleri – Nisan 2025

Steam’in açıkladığı verilere göre, Windows 11 mart ayına kıyasla %2,50’lik bir artış göstererek pazar payını %57,84’e yükseltti.

Windows 10 ise ikinci sırada yer alıyor. Bu işletim sistemi %2,49’luk bir düşüş yaşayarak pazar payını %38,09’a geriletmiş durumda.

Geçmişte popüler olan Windows 7 ise ufak da olsa bir artış göstererek pazar payını %0,12 seviyesine çıkardı.

Windows 11 Sistem Gereksinimleri:

İşlemci: 1 gigahertz (GHz) ya da daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
RAM: 4 gigabayt (GB)
Depolama: 64 GB ya da daha büyük depolama cihazı
Sistem üretici yazılımı: UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli
TPM: Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
Grafik kartı: WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu
Ekran: Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit
İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir. Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir.

Siz hangi işletim sistemini tercih ediyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın!

Related Posts

Honda’dan radikal karar: Üretim askıya alındı

Japon otomotiv devi Honda, uzun süredir önemli yatırımlar yaptığı hidrojen yakıt hücreli araç teknolojisinden beklenmedik bir kararla geri çekildiğini duyurdu. 6 Temmuz 2025 Cumartesi günü yapılan açıklamaya göre, şirket üretim stratejisini önemli …

Türkiye’nin süper bilgisayarından 7 bin 400 kişi yararlandı

Süper bilgisayardan 7 bin 400’den fazla araştırmacı faydalanırken ağustosta devreye alınacak 3’üncü faz ile yapay zeka ve veri yoğun bilimsel uygulama hizmetlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Beyinde yeni çağ! Savaş alanında zihin okuma

Fonksiyonel Yakın Kızılötesi Spektroskopi (fNIRS) teknolojisine dayanan bu sistem, sahadaki bilişsel performansı izleyerek görev güvenliğini ve operasyonel başarıyı artırmayı hedefliyor. Sistem, beynin alın bölgesine yerleştirilen optik sensörler …

Turuncu yakıt ışığı yandığında bile kilometrelerce yol alabilen 10 otomobil

Aracın turuncu yakıt ışığı yandığında çoğu sürücü panik yapar. Peki bu uyarı ışığı yandığında aracınız ne kadar daha gidebilir? İşte otomobil markalarına göre yakıt bitmesine rağmen kaç kilometre daha gideceklerine dair o liste

Çin yapay zeka sektörünü istilaya hazırlanıyor: DeepSeek benzeri 100 model kapıda

Çin Halk Bankası eski başkan yardımcısı Zhu Min, Tianjin’de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Zhu, Çin’in gelecek 18 ayda DeepSeek yapay zeka modeli gibi 100’den fazla yeniliği hayata …

MMA Türkiye, Yeni Siber Güvenlik Kanunu’nu değerlendirdi

Türkiye’nin dijitalleşmede hukuki altyapısını güçlendirdiğini belirten MMA Türkiye, Siber Güvenlik Kanunu’nun yanı sıra yapay zekâya yönelik düzenlemelerin de önümüzdeki dönemde gündeme gelebileceğinin altını çizdi.