Osmaniye’de taksici esnafı: Kazancımız sadece masraflara yetiyor

Osmaniye’de Taksicilerin Gelirleri Sabit, Giderler Artıyor!

Osmaniye’de taksici esnafı, gelirlerinin aynı olmasına rağmen giderlerinin arttığını dile getirdi. Aydın Alibekiroğlu, yedek parça fiyatları ve işçilik ücretlerindeki aşırı artış nedeniyle kazanılan paranın tamir masraflarına yetmediğini söyledi.

Osmaniye merkezinde taksici esnafı, bir yıldır taksi ücretlerine zam yapmamalarına rağmen giderlerinin önemli ölçüde yükseldiğini belirtti.

‘Kazanılan Para Tamir Masraflarına Yetmiyor!’

“Türkiye’de her şeyin sürekli zamlanmasıyla karşı karşıyayız. Özellikle taksici ve diğer esnaf arkadaşlarımızın en büyük sorunu, sigorta ücretleri ve zorunlu trafik sigortalarıdır. Geçtiğimiz yıl 10-12 bin lira olan sigorta ücretleri şimdi 28-30 bin liraya yükseldi. Bunun yanı sıra yolların kötü olması, araçların alt takımlarının daha fazla zarar görmesine neden oluyor. Yedek parça fiyatları ve işçilik ücretleri sürekli arttığı için kazanılan para, tamir masraflarını karşılamıyor. Gelirimiz aynı kalsa da diğer yaşamsal masraflar da artıyor. Bu ekonomik zorluklar içerisinde mücadele etmek zorundayız.” şeklinde konuştu Alibekiroğlu.

‘Emekli Olduğumuz Halde Çalışmaya Devam Ediyoruz!’

Emekli bir taksici olan Uğur Sakin, zorunlu trafik sigortası ve diğer giderlerin geçen yıla göre arttığını belirtti. “Emekli olmamıza rağmen maaşlar yetmediği için çalışmaya devam ediyoruz. Araçlardaki arızaları gidermek için büyük masraflar yapıyoruz. Kazancımız sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamaya yetiyor.” dedi.

‘Gelirler Aynı, Giderler Artıyor!’

Bir diğer taksici Hasan Tekerek ise, “Yollarımız çok kötü durumda, alt takım parçaları çok pahalı. Geçen yıldan bu yana gelirlerimiz aynı kalsa da giderlerimiz arttı. Parça fiyatları ve işçilik ücretleri oldukça yüksek. Bu nedenle esnaf olarak zor durumdayız.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

ABD’de vergi ve harcama tasarısı 4 oy farkla yasalaştı! Peki şimdi neler bekleniyor?

ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyasında vadettiği kapsamlı “vergi ve harcama” tasarısı, “zenginlere vergi indirimi sağlamak” adına sosyal yardımların kısılacağı eleştirilerine rağmen Cumhuriyetçilerin yoğun çabaları sonrasında yasalaştı.

Sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar

Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Behlül Ünver, sağlık turizminde Türkiye’nin 145 ülkeden insanı çektiğini belirtirken, 2028’e kadar yıllık 20 milyar dolar gelir hedefleri olduğunu söyledi.

Letonya sanayi üretiminde vites arttırdı

Letonya’nın sanayi üretimi Mayıs 2025’te geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak Mayıs 2022’den bu yana en hızlı büyümesini kaydetti. Nisan ayında yüzde 1,9 olan artış oranı böylece iki katına çıkmış oldu. Letonya İstatistik Merkezi verilerine …

IMF, “vergi indirimi” tasarısına karşı çıktı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD Senatosunda onaylanan ve Temsilciler Meclisinde görüşülen “vergi indirimi” tasarısına ilişkin …

İstifa mı edecek? Maliye Bakanı ağladı borsa alt-üst oldu

İngiltere’de Londro borsası, Maliye Bakanı Rachel Reeves’in görevine devam edip etmeyeceği endişesi ile sert düşüş yaşadı. Parlamento’da Başbakan Keir Starmer’a, Reeves’in bir sonraki genel seçimlerde görevine devam edip etmeyeceği soruldu. Starmer …

En düşük emekli maaşına zam gelecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyonununu açıkladı. Açıklanan verilere göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,37 oranında artış kaydederken yıllık enflasyon yüzde 35,05 oldu. Buna göre, SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 16,67 …