Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları Yönetmeliği Resmi Gazete’de

Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan yeni “Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okulları Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik, ulusal ve/veya uluslararası projeler yürüten, Bakanlık programları ve temalarını uygulayan resmi örgün eğitim kurumlarının işleyişini, yönetimini ve öğrenci kabul süreçlerini düzenlemektedir.

Yönetmelik, proje okullarının belirlenme süreçleri, eğitim-öğretim faaliyetleri, yönetim ve işleyişine dair usul ve esasları detaylandırarak standart bir yapı oluşturmayı amaçlamaktadır. Buna göre, proje okulları; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından doğrudan veya çeşitli kurum ve/veya kuruluşlarla yapılan protokoller kapsamında kurulabilmektedir. Bu okulların ulusal/uluslararası düzeyde projeler yürütmesi ve Bakanlık programlarını uygulaması beklenmektedir.

Proje Okulu Olma Şartları

Yönetmelik, bir eğitim kurumunun proje okulu olarak belirlenebilmesi için belirli kriterleri karşılaması gerektiğini belirtmektedir. Bu kriterler arasında önemli hususlar şunlardır:

  • Okulun bütüncül gelişimini hedefleyen okul gelişim projesi uygulama taahhüdü.
  • Ulusal/uluslararası düzeyde özel program uygulayan veya proje geliştiren bir okul olması.
  • Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, organize sanayi bölgeleri, sivil toplum kuruluşları ile çalışmalar yürütmesi.

Özel Program Uygulayan Okullara Öğrenci Seçimi ve İşleyiş

Özel program uygulayan okullara öğrenci seçimi, merkezi sınav sonuçları ve okulun yapacağı özel sınavlar doğrultusunda belirlenmektedir. Bu okullarda öğrencilerin başarılı olabilmeleri için belirli kriterler ve standartlar bulunmaktadır. Öğrencilerin mezuniyet için çeşitli koşulları yerine getirmesi gerekmektedir.

Öğretmen ve Yöneticilerin Görev ve Sorumlulukları Artırıldı

Yönetmelik, proje okullarında görev yapan öğretmen ve yöneticilerin sorumluluklarını genişleterek belirli eğitim şartlarını zorunlu hale getirmektedir. Öğretmenlerin hizmet içi eğitim alması ve özel yetenekli bireylerin eğitimi konusunda sertifikalara sahip olması gerekmektedir. Okul müdürleri ise okulun uyguladığı programların geliştirilmesinden sorumlu tutulmaktadır.

Mevcut Proje Okullarının Durumu

Yönetmeliğe göre, mevcut proje okullarından proje okulu olarak devam etmeyecek olanlar belirlenerek süre verilecektir. Kapsam dahilinde olan okullar ise yeni proje tekliflerini sunarak başvuruda bulunabileceklerdir.

Related Posts

İLKÖĞRETİM OKUL KAYDI SORGULAMA (e-devlet ekranı) | İlkokul 1. sınıf kayıtları ne zaman 2025, başladı mı, nasıl yapılır? Çocuğum hangi okula gidecek? MEB ilkokul kayıt tarihleri 2025-2026 dönemi!

İlkokul kayıt tarihleri 2025-2026 eğitim öğretim dönemi öğrenci, veliler tarafından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2025 2026 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları adrese dayalı olarak gerçekleşecek. Öğrencilerin okul kayıtları MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-Okul sisteminden yapılacak. Veliler, e-Devlet kapısı sisteminden ‘İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama’ (e-Kayıt) üzerinden ‘çocuğum hangi okula gidecek?’ sorusuna yanıt alabilecekler. Peki, İlkokul 1. sınıf kayıtları 2025 ne zaman, nasıl yapılır? İşte, MEB ilköğretim okul kaydı sorgulama ekranı ve kayıt tarihi bilgisi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: 4 yıllık zorunlu lise eğitimi 2 yıla düşecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: 4 yıllık zorunlu lise eğitimi 2 yıla düşecek mi?

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Atanamayan öğretmenler isyan etti: Bunu hak etmiyoruz, adil kontenjan istiyoruz!

“Biz, alın teri kurumadan emeğinin hakkı verilen bir medeniyetin, bir inancın mensupları değil miyiz?”

AGS SINAV GİRİŞ BELGESİ EKRANI 2025 || AGS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? AGS’ye kaç gün kaldı, sınav kaç dk olacak, konu (soru) dağılımı nasıl?

AGS sınav yerleri, bu sene ilk defa düzenlenecek oturuma girecek adaylar tarafından mercek altına alındı. ÖSYM AİS sınav belgesi ekranı da bu bağlamda kontrol ediliyor. MEB Akademi Giriş Sınavı bu yıl ilk defa yapılacak. Öğretmenlik Mesleği Kanunu uyarınca öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimine kabulü de MEB-AGS sonuçları doğrultusunda yapılacak. 2 oturumda gerçekleştirilecek sınavda 80 soru yer alacak. MEB-AGS puanları, sonuçların açıklanmasından itibaren, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olacak. AGS giriş belgesi üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak. Peki AGS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? AGS’ye kaç gün kaldı, sınav kaç dk olacak, konu (soru) dağılımı nasıl? İşte MEB AGS sınav giriş belgesi ÖSYM indirme ekranı bilgisi…

Popüler anime serisi One Punch Man’in heyecanla beklenen 3. sezonu ne zaman? One Punch Man 3. Sezon yayın tarihi belli oldu mu?

One Punch Man’in 3. sezonu için geri sayım başladı. Saitama’nın tek yumrukla rakiplerini alt ettiği efsanevi anime, Monster Association Arc ile 2025’te geri dönüyor. J.C. Staff tarafından hazırlanan yeni sezon, hayranları aksiyon dolu dövüşler, mizahi anlar ve yeni karakterlerle buluşturacak. Peki, One Punch Man 3. sezon ne zaman yayınlanacak? One Punch Man 3. Sezon resmi tarihi belli oldu mu?