AB’nin tek tip şarj girişi uygulaması yürürlüğe girdi

AB, Yeni Elektronik Cihazlarda USB-C Şarj Girişini Zorunlu Kıldı

Avrupa Birliği’nde (AB), bugünden itibaren yeni akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi zorunlu hale geldi. AB’nin atıkları azaltmayı amaçlayan ve çeşitli elektronik cihazların USB-C, Micro USB ve Lightning gibi farklı şarj girişlerini uyumlu hale getirecek tek tip şarj kuralı, 28 Aralık Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, AB ülkelerinde taşınabilir elektronik cihazlarda yeni standart şarj girişi USB-C olacak.

AB, DÜZENLEMEYİ 2022 YILINDA ONAYLAMIŞTI

Bu kapsamda ayrıca bütün yeni akıllı telefon, tablet, dijital kamera, kulaklık, taşınabilir video oyun konsolu, hoparlör, klavye gibi cihazlarda USB-C şarj girişi bulunması gerekecek. Ayrıca, elektronik cihazların hızlı şarj sistemleri de uyumlu olacak. USB-C kuralı, 28 Nisan 2026 tarihinden itibaren dizüstü bilgisayarlar için de geçerli olacak.

AB, 2022’de tek tip şarj girişi kuralını onaylamış ve yürürlüğe girmesi için 2 yıl süre tanımıştı. AB’nin düzenlemesi, özellikle farklı şarj girişi kullanan Apple firmasının ürünlerinde değişikliğe gitmesine neden olmuş ve şirketin yeni cihazlarında şarj girişlerini USB-C olarak değiştirmesini sağlamıştı. Halihazırda çoğu cihaz, USB-C girişi ile şarj ediliyor. Kulaklık ve diğer çeşitli aksesuarlar ile yeni dizüstü bilgisayarlarda da aynı giriş mevcut.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İran hava sahasını kısmi olarak uluslararası transit uçuşlara kapattı

İran hava sahasını kısmi olarak uluslararası transit uçuşlara kapattı

Hamas’tan Gazze’de çete kurduğu iddia edilen Ebu Şebab’a 10 gün süre

Hamas, Gazze’de silahlı çete kurmakla suçladığı Yaser Cihad Mansur Ebu Şebab isimli vatandaşın teslim olması için 10 gün süre verdi. Ebu Şebab, İsrail için casusluk yapmakla” suçlandı.

Diyarbakır’da 20 tekstil fabrikası kapandı

Türkiye’deki ekonomik krizin etkisiyle Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan 20 fabrika kapanırken, birçok fabrikanın da kapasitesi düşürüldü. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye’nin üretim üssü olmaktan hızla çıktığını belirterek, “Yöneticiler bu işe seyirci kalmamalı. Eğer biz üretim üssü olmaktan çıkarsak tamamen harcayan, dışarıdan ithal eden bir pozisyona geçeriz” dedi.

Sakarya’daki havai fişek patlamasında yargılanan büyük patronun firari olduğu ortaya çıktı

Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasındaki patlamanın üzerinden 5 yıl geçti. Yargıtay 12. Ceza Dairesi sanıklardan Ali Rıza Ergen Coşkun hakkında verilen cezayı onadı ancak Coşkun’un 25 Ocak 2025’ten bu yana firari olduğu ortaya çıktı.

Trump’tan Hamas’a ateşkes uyarısı: ‘Durum giderek kötüleşir’… İsrail anlaşmayı kabul etti

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 60 günlük ateşkesi kabul ettiğini bildirdi. Hamas’ın henüz teklife yanıt vermediğini kaydeden Trump, teklifin kabul edilmesi gerektiği yoksa Gazze’deki durumun giderek kötüleşeceği konusunda uyarı yaptı.

Pentagon’dan Ukrayna’ya silah sevkiyatına inceleme: ABD, bazı askeri mühimmatı teslim etmekten vazgeçti

ABD, Savunma Bakanlığı (Pentagon), daha önce Ukrayna’ya gönderileceği bildirilen askeri mühimmatın bir kısmını Kiev yönetimine teslim etmekten vazgeçtiğini kaydetti. Pentagon, kararın askeri dış yardımlara ilişkin yürütülen inceleme sonucu verildiğini belirtti.