Dünya genelinde bilgisayar yazılım sistemlerinde sorun yaşanıyor; birçok sektörde işlemler durdu

T24 Dış Haberler

Dünya genelinde bilgisayar yazılım sistemlerinde sorun yaşanıyor, birçok sektörde işlemler durdu.

Aralarında büyük bankalar, medya kuruluşları ve havayolu şirketlerinin de bulunduğu bir dizi küresel şirket, toplu bir yazılım sistemi kesintisinden etkilendiğini bildirdi.

ABD’nin Alaska eyaleti acil durum hizmetlerinin etkilendiği uyarısında bulunurken, Londra Menkul Kıymetler Borsası’nın da etkilendiği bildirildi. 

vustralya özellikle uçuşların durması, süpermarketlerin kasada kaos yaşaması ve yayın ağlarının grafikler ve bilgisayarların arızalanması nedeniyle yayında zor durumda kalmasıyla büyük sorun yaşadı. 

Kesintinin nedeni belli değil, ancak etkilenenlerin çoğu bunu Microsoft PC işletim sistemleriyle ilişkilendirdi. Günün erken saatlerinde X’te yayımlanan resmî Microsoft 365 hizmet güncellemesinde “kullanıcıların çeşitli Microsoft 365 uygulama ve hizmetlerine erişimini etkileyen bir sorunu araştırıyoruz” denildi.

Ancak bir Microsoft Sözcüsü, BBC’ye yaptığı açıklamada “hizmetlerin çoğunun günün erken saatlerinde kurtarıldığını” söyledi.

Reuters, Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda bir kesinti yaşandığını belirtirken, Alaska yetkilileri birçok 911 ve acil olmayan çağrı merkezinin düzgün çalışmadığını söyledi.

 

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir