Elektrik dağıtım şirketleri yeni yatırım dönemine hazırlanıyor

2026-2030 Yıllarını Kapsayacak Yeni Tarife Dönemi Hazırlıkları

Elektrik dağıtım şirketleri, 2026-2030 yıllarını kapsayacak yeni tarife döneminin hazırlıklarına başladı. Bu dönemde elektrik sektöründe önemli değişimler ve gelişmeler bekleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gelecek 5 yıllık döneme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “Üretimde ve tüketimde yaşanan değişiklikler, dijitalleşme ve beraberinde getirdiği fırsatlar ile siber riskler, eski yöntemlerle elektrik hizmetlerinin sunulamayacağını gösteriyor. Dolayısıyla, 2026-2030 dönemine farklı bir bakış açısıyla yaklaşacağız.” dedi.

Bu doğrultuda çalışmalarını hızlandıran Aydem Enerji şirketinin CEO’su Serdar Marangoz, yeni döneme yönelik hazırlıklarını anlattı. Marangoz, Aydem Enerji’nin elektrikteki önemli bir oyuncu olduğunu belirterek, 6 milyon kişiye dağıtım yaptıklarını vurguladı.

Enerjide kesintisizlik ve verimliliğin sağlanması için yapay zeka teknolojilerini kullandıklarını belirten Marangoz, son 5 yılda 750 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi. Bu yatırımların yüzde 20’sinden fazlasını teknolojiye ayırdıklarını ifade eden Marangoz, dağıtıma ve yenilemeye yaptıkları yıllık 250 milyon dolarlık yatırımı vurguladı.

“Reel Yatırım Artışı ve Yenilenebilir Enerji Alanında Büyüme Hedefimiz”

Marangoz, 2026-2030 dönemini kapsayacak yeni tarife dönemine ilişkin yapılan hazırlıkları değerlendirirken, şunları söyledi: “Dağıtım sektöründe önemli yatırımlar yapan bir grupuz. Müşteri başına yapmış olduğumuz yatırım sektör ortalamasının üzerinde. Yeni döneme hazırız ve EPDK ile görüşmelerimiz devam ediyor. Reel yatırım artışıyla hareket edeceğiz.”

Yenilenebilir enerji alanında da büyümeyi hedeflediklerini belirten Marangoz, 2024’te 1180 megavatlık yenilenebilir enerji gücüne sahip olduklarını söyledi. Marangoz, gücün 2025’te 1216 megavata çıkacağını ve 5 yıl içinde kapasitelerini 1800 megavatların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Related Posts

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Türkiye’nin dev şirketinin patronuna, atalarının toprağında 27 milyar liralık darbe

Türkiye’nin en büyük tekstil şirketlerinden Bursel, Özbekistan’da yaptığı yatırımların ‘kamulaştırıldığı’ iddiasıyla açtığı 700 milyon dolarlık (yaklaşık 27 milyar TL) davayı kaybetti. Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Çözüm Merkezi (ICSID) 8 yıldır devam eden davada Özbekistan lehine karar verdi.

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine soğuk duş! Korkunun bile ticaretini yapıyoruz

İstanbul’da 23 Nisan çarşamba günü meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşların farklı şehirlere yönelmesi, bu bölgelerde konut ve kira fiyatlarında ani artışlara yol açtı. Ticaret Bakanlığı ve emlak sektörü temsilcileri, yaşanan fiyat artışlarını “fırsatçılık” olarak nitelendirerek ciddi uyarılarda bulundu.

KOBİ’lerin yapay zekâ karnesi nasıl?

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Özdemir, Meclis Yapay Zekâ Araştırma Komisyonu’nda küçük işletmelere yönelik dijital dönüşüm ve yapay zekâ araştırmasından çıkan sonuçları aktardı.

Brent petrolde yatay seyir – 24 Nisan 2025

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 65,21 dolardan işlem görüyor.

Dünya Bankası’ndan Türkiye ekonomisi tahmini

Dünya Bankası, Türkiye’nin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6’dan yüzde 3,1’e yükseltti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir