Erdoğan’dan ittifak açıklaması: Fitne kazanı kaynatanların oyunlarına gelmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, videokonferans aracılığıyla AK Parti teşkilatları ile bayramlaştı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarına değinen Erdoğan, “İsrail yönetimini kalıcı ateşkese zorlamak amacıyla bu ülkeyle olan dış ticaret işlemlerimizi tamamen durdurduk. İnsani yardımlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Gazze’ye en fazla yardımı malzemesi ulaştıran ülkeyiz. Filistin hükümeti ve Hamas’la diyaloğumuz güçlü bir şekilde devam ediyor. Filistin devletini tanıyan ülkelerin sayısının daha da artması için çalışıyoruz. Topraklarını savunan, hak ve hürriyetleri uğrunda ağır bedeller ödeyen Filistinli kardeşlerimizin direnişinin zafere ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

“Bayram dayanışmadır, bayram muhabbetimizi güçlendirmektir” diyen Erdoğan, “Bu mübarek günde 85 milyonun dayanışmayı yüceltmesini, insanlarımız arasında dostluğun, kardeşliğin çok sağlam bir şekilde tesis edilmesini can-ı gönülden arzu ediyoruz. Bayram hepimize nasıl ortak bir sevinci yaşatıyorsa, yılın diğer günlerinde de bu ortaklığı yaşatmamız, güçlendirmemiz gerekiyor. Kibri, hoşgörüsüzlüğü, tahkiri, kırıcılığı asla yanımıza yaklaştırmadık. Yıkıcı değil yapıcı olmaya itina gösterdik” ifadelerini kullandı.

Kavga peşinde olmadıkların söyleyen Erdoğan, “Şunu çok net ifade etmek isterim: Biz gerilim, kavga, münakaşa peşinde hiçbir zaman olmadık, bugün de değiliz. Biz kırmanın, dökmenin ayrıştırmanın tarafında olmadık, bugün de değiliz. Bütün Türkiye’yi kardeş olarak görüyor ve her insanımızı bağrımıza basıyoruz. Önümüzdeki seçimsiz 4 yılı büyük hizmetlerle, Türkiye Yüzyılı’na yaraşır eserlerle, her alandaki dev projelerle ve reformlarla dolu dolu geçirerek, bir tek günün bile heba olmasına fırsat vermeyeceğiz” dedi.

MHP ile kurdukları Cumhur İttifakı’nın “surlarında gedik açmak” isteyenlerin olduğunu söyleyen Erdoğan, “Cumhur İttifakı, 85 milyonun birliğinin, dirliğinin ve kardeşliğinin teminatıdır. İttifakımız ne kadar güçlü olursa, Türkiye de o derece güvende olacaktır. Fitne kazanı kaynatanların oyunlarına kesinlikle gelmeyeceğiz. Partimizin ve ittifakımızın surlarında gedik açılmasına fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

AYRINTILAR GELİYOR…

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx