Ezgi Alya Yiğit davasında karar çıktı… Ödül gibi ceza verildi

Gaziantep Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık O.S. yer almadı, maktul Ezgi Alya Yiğit’in ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu.

Taraf avukatlarının beyanlarının arından savcı, dosyadaki mevcut delilleri dikkate alarak olay sırasında ehliyetsiz olan sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık O.S.

Mahkeme heyeti sanığa “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi’nde, 12 Nisan 2022’de O.S. idaresindeki 27 SR 997 plakalı otomobil, elektrikli skuterle giden Ezgi Alya Yiğit (17) ve arkadaşı Şimal Toprak’a (17) çarpmıştı. Sağlık ekiplerince 25 Aralık Devlet Hastanesine kaldırılan Yiğit hayatını kaybetmiş, Toprak yaralanmıştı.

Ezgi Alya Yiğit.

EZGİ KUSURLU SAYILMIŞTI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın ardından hazırlanan iddianameyle O. S. hakkında, ‘taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İddianamenin kaza tespit tutanağında; sürücünün kavşak ve yaya geçidinin bulunduğu bölgelerde hızını yavaşlatmadığı için ‘tali’ kusurlu olduğu belirtilirken; hayatını kaybeden skuter sürücüsü Ezgi’nin ise, ‘trafik ışıklı işaret cihazı ve levhası bulunmayan kavşaklardan bölünmüş yola çıkan sürücülerin, bu yoldan geçen araçlara ilk geçiş hakkını vermemek’ kuralını ihlal etmesinden dolayı ‘asli’ kusurlu olduğu değerlendirilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx