Özel Okul Ücretlerine Tepki

Özel Okulların Zam Politikaları Velileri Zorluyor

Özel okulların ücretlerine yapılan yüksek zamlar, veliler üzerinde baskı oluşturuyor. Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, bu duruma karşı çıkılması gerektiğini belirtti. Küçük, velilerin kırtasiye, servis, yemek gibi ek hizmetler için ek ücret ödemeleri istendiğinde il, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmalarını ve maddi kayıplarını tazmin etmek için tüketici hakem heyetlerine başvurmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Son zamanlarda özel okullardaki yüksek fiyat artışları, velilerin tepkisine neden oldu. Özel okul yöneticileri, fiyat artışlarının enflasyon ve maliyetlerdeki artışlarla izah edilirken, veliler fiyat artışlarının plansız olduğunu savunuyor. Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, velilerin bu durumda izlemesi gereken yol hakkında bilgilendirmede bulundu. Küçük, “Özel okullar, fiyat artışlarını yaparken belirlenen kurallara uymalıdır. Velilerden ek hizmetler için ek ücret talep edilemez. Bu durumlarda velilerin şikayetlerini il, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletmeleri gerekmektedir. Maddi kayıplar için ise tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Özel okul ücretlerine yönelik şikayetler artıyor. Küçük, hayat pahalılığı ve gıda fiyatlarındaki yükselişin ardından en çok şikayetin özel okul ücretleri üzerinde yapıldığını belirtti. Özel okulların ticarethane gibi yönetilmemesi gerektiğinin altını çizen Küçük, eğitim hizmetinin herkese eşit ve sürekli bir şekilde sunulması gerektiğini vurgulayarak, fiyatların yüksek olmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Küçük, “Öğrencilere ticari amaçlı yaklaşılmamalı. Özel okul ücretleri ve zam oranları, Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine uygun olmalıdır. Eğitim kurumlarının öğrencilere ticari bir gözle bakmaması gerekiyor. Velilerin onayı olmadan ek ücret talep edilemez” diyerek, özel okulların yasalara uyması gerektiğini belirtti. Küçük, eğitimde fırsat eşitliği ve standartların korunması için özel okullar arasındaki fiyat farkının belirlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Related Posts

Ümit Özdağ, turizmde 10+1 izin sistemine tepki gösterdi: Patron Bakan, işçiye dinlenme hakkını bile çok görmektedir

Ümit Özdağ, turizmde 10+1 izin sistemine tepki gösterdi: Patron Bakan, işçiye dinlenme hakkını bile çok görmektedir

Borsa haftaya yatay başladı (14 Temmuz 2025)

Cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,26 değer kazanarak 10.358,46 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 0,14 puan artışla 10.358,61 puana çıktı. Bankacılık endeksi …

Zarif, rahat ve sofistike yaz stiliyle Pitti’de Damat Tween rüzgarı

Damat Tween, Floransa’da düzenlenen dünyanın en prestijli erkek moda fuarı Pitti Uomo’da ipek, keten ve pamuk dokularla zarafeti rahatlıkla birleştirdiği ve yaz mevsimini sofistike deneyime dönüştürdüğü İlkbahar/Yaz 2026 koleksiyonu ile lüks erkek modasında geleceğin vizyonunu gözler önüne serdi.

Sanayi üretiminde toparlanma sinyali

Mayıs ayı sanayi üretimi verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından yayımlandı. Açıkalanan veriler sanayi üretiminin yıllık yüzde 4,9 arttığının gösterdi. Sanayi sektörünün alt kalemlerine bakıldığında: Madencilik ve taş ocakçılığı sektörü …

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

Tüketiciyi yanıltan tanıtımlar için 141 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, bu yılın ilk 6 ayında, tanıtımlardaki aldatıcılık, bilgi eksikliğinin istismar edilmesi, ekonomik çıkarların etkilenmesi gibi kusurlar nedeniyle 141 milyon 123 bin 32 lira idari para cezası uyguladı.