X Odası’ndan EURO 2024 önerisi: Gençlerin tercihi dört park… 20 yaşına giren erkekler dikkat… Üçüncü nesil kahvede ‘dondurma’ devrimi: Affogato

Odatv editörü Zeynep Çakır gençlerin nabzını tutmaya, her hafta değişen gündemlerinde öne çıkan konuları sizin için anlatmaya devam ediyor… Peki bu haftanın gözdeleri nelerdi? EURO 2024’ten yeni nesil kahve Affogato’ya, K-Pop Festivali’nden Bedelli Askerlik Ücretleri’ne kadar gençlerin aklında yer edinen konuların konuşulduğu X Odası’nın 20. bölümü şimdi yayında.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETLERİ

Askerlik deyince kendinizi çok yaşlı ve büyük hissedebilirsiniz ancak Türkiye’de askerlik başvuruları erkeklerin 20 yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününden itibaren başlar. Kimi genç, 6 ay orduya katılmak isterken kimi de işi nedeniyle bedelli askerlik yapmayı tercih ediyor. Peki ücretleri ne? Yılda iki kez artan bedelli askerlik ücretleri Temmuz 2024 itibariyle 35 bin TL zam alarak 217 bin 870 TL oldu.

EURO 2024

14 Haziran’da başlayan bu şampiyona da kıran kırana geçen maçlar izliyoruz. A Milli Takım’da yer alan Arda, Kenan ve Barış futbolla hiç alakası olmayan genç kızların sevgilisi olurken, bu durum pek tabii ki izlenmeleri de etkiledi… Şimdi maç izlemek bir erkek aktivitesi olmaktan çıktı, genç kızların arkadaşlarıyla buluşup eğlendiği bir aktiviteye dönüştü. Evden sıkılıp bunalanlar içinde önerilerimiz var… Eğer Euro 2024’ü dışarda izlemek istiyorsanız Festival Park Kadıköy’e, Kalamış Parkı’na, Etiler Sanatçılar Parkı’na ya da Tuzla Sahil Tören Alanı’na çıkabilirsiniz.

K-KÜLTÜR FESTİVALİ

Kore Kültür Merkezi, 29 Haziran Cumartesi günü Nevşehir’de bulunan Ürgüp festival alanında “K-Kültür Festivali” düzenledi. Bu festivalde ise K-Pop’ın son jenerasyonu olan 4. jenerasyon idollerinden Hwasa sahne aldı. Birçok gencin şehir değiştirdiği festivale kaç kişi katıldı dersiniz? 7 saat süren festivalde tamı tamına 30 bin izleyici katıldı.

AFFOGATO

Geldik son maddemize… Sıcak yaz ayları kendini iyice gösterirken zihnimizin sıcağın etkisiyle uyumaması için kahveye ve tatlıya sarılırız. Şimdi size bu yazın trendi olan Affogato’dan bahsedeceğim, Affogato yani İtalyanca “boğulmuş” anlamına gelen bu aperatif, kahve temelli bir tatlıdır. Espresso ve dondurmanın birleşimiyle hazırlanan bu yaz tatlısı, kimi zaman vanilyalı kimi zaman likörlü kimi zaman da Antep fıstıklı olarak karşımıza çıkar.

Siz bu gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Bizi takip etmeyi unutmayın…

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir