Sağlıklı ve başarılı bir okul dönemi için bağışıklık güçlendirecek 10 öneri!

Sağlıklı ve Başarılı Bir Okul Dönemi İçin Bağışıklığı Güçlendirecek 10 Öneri

1- Ev Yemeği Tüketin

Dr. Serap Sapmaz Deniz, “Fast food ürünlerinde bulunan şeker, tuz ve katkı maddelerinin bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkilere yol açabileceğini” belirtiyor. Bu nedenle evde yapılan tencere yemekleri tercih edilmelidir.

2- Diş Sağlığına Önem Verin

Diş çürükleri ve ağız enfeksiyonları bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Düzenli diş fırçalama alışkanlığı kazandırarak ve diş hekimi kontrollerini aksatmadan diş sağlığına önem verin.

3- Spora Teşvik Edin

Fiziksel aktivite bağışıklık sistemi için önemlidir. Düzenli egzersiz vücudu enfeksiyonlara karşı daha dirençli hale getirir. Çocuklar için yüzme, basketbol, futbol gibi sporların yanı sıra açık havada yürüyüş yapmak da faydalıdır.

4- Probiyotik İçeriği Yüksek Besinler Tüketin

Mevsim sebzeleri, meyveler ve probiyotik içeriği yüksek gıdalar bağışıklık sistemi için önemlidir. Tarhana, kefir, yoğurt, sarımsak ve soğan gibi besinleri düzenli olarak tüketmeye özen gösterin.

5- Ellerinizi Sık Sık Yıkayın

El hijyeni enfeksiyonların önlenmesi için kritik öneme sahiptir. Ellerinizi sık sık yıkayarak enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz.

6- Bağışıklığınızı Doğal Yollarla Destekleyin

Doğal karışımlarla bağışıklık sisteminizi destekleyebilirsiniz. Ihlamur çayı, tarçın, limon, zencefil gibi doğal besinler bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir.

7- Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları Kazandırın

Mevsim sebzeleri, meyveler, probiyotik içeriği yüksek gıdalarla beslenme alışkanlıkları kazandırarak bağışıklık sisteminizi destekleyebilirsiniz.

8- Gereksiz Vitamin Takviyelerinden Kaçının

Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan vitamin ve mineral takviyelerinin kontrollü bir şekilde kullanılması önemlidir. Yüksek dozlarda vitamin alımı ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

9- Omega-3 İçeriği Yüksek Besinler Tercih Edin

Omega-3 içeriği yüksek besinler bağışıklık sistemi için önemlidir. Balık, ceviz, yumurta, et, ıspanak gibi besinleri düzenli olarak tüketmeye özen gösterin.

10- Uykuya Önem Verin

Uyku, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemlidir. Yeterli ve kaliteli uyku uyumanın enfeksiyon riskini azalttığını unutmayın.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Zayıflarken kendinizi tüketmeyin! İdeal kilo kaybı buymuş, yaz avantajını kullanın

Yaz mevsimi sadece doğanın değil, bedenimizin de canlandığı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik yazın sağlıklı kilo vermeyi kolaylaştıran 6 etkeni anlattı.

Beyin sisiyle başa çıkmanın yolları

Kafanızda sürekli bir pus, dalgınlık ve yorgunluk hissi varsa bunun nedeni vitamin eksikliği
stres ya da gizli şeker olabilir. Beyni toparlamak için önce vücudu toparlamak gerekir. Uyku ve beslenme sorunlarını giderme ve zihni netleştiren alışkanlıklar bu yazıda…

Merdiven altı zayıflama iğnelerindeki kontrolsüz tehlike

Merdiven altı zayıflama iğnelerindeki kontrolsüz tehlike

Nijerya’da 60 milyon kadın rahim ağzı kanser riski altında

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya’da yaklaşık 60 milyon kadının rahim ağzı kanseri riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.