StartGate’in film, animasyon, reklam ve dizi sektörü temsilcilerini dünyanın önde gelen video oyunu yapım ve geliştirme şirketi Epic Games ile buluşturduğu etkinlikte; gerçek zamanlı 3D tasarım aracı Unreal Engine tanıtıldı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, birbirlerini büyüten ve birbirinin gelişmesini sağlayan girişimlerin buluştuğu bir ekosistem yaratma hedefiyle yola çıkan dijital oyun ve oyun teknolojileri girişimcilik merkezi StartGate, oyun endüstrisi dışındaki diğer eğlence sektörü aktörlerini de oyunun içine dahil ediyor.
İstanbul Maslak’taki StartGate Campus’te düzenlenen, ABD merkezli video oyunu yapım ve geliştirme şirketi Epic Games’in gerçek zamanlı 3D tasarım aracı Unreal Engine’in yeniliklerinin tanıtıldığı etkinliğe Epic Games’in üst düzey yöneticileri ve animasyon, film, dizi, reklamcılık, mimarlık, moda gibi 3 boyutlu tasarım teknolojileriyle yakından ilgilenen isimler katıldı.
Unreal Engine, oyun, film ve televizyon, yayın ve canlı etkinlikler, mimari, otomotiv, simülasyon ve diğer sektörlerde faaliyet gösteren içerik üreticilerinin son teknolojiye sahip interaktif deneyimler ve sürükleyici sanal dünyalar yaratmasına olanak tanıyor.
“Eğlence sektörünü bütünleşik bir yapıya kavuşturacağız”
Açıklamada etkinlikteki açılış konuşmasına yer verilen StartGate Üst Yöneticisi (CEO) Mustafa Cihat Durmuş, ” Dizi, film ve animasyon sektörünü buluşturan, görsel efekt dünyasındaki yenilikleri konu alan çok önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptık. Diğer tüm sektörlerde olduğu gibi sinema ve dizi sektörü de dijitalleşmeyi takip ediyor ve dikey buluşmalara tanık oluyoruz. Yedinci sanat sinema ile sekizinci sanat olarak kabul edilen video oyunları arasındaki ilişki de bunun kaçınılmaz bir sonucu. Bugün dijital oyun sektörü yalnızca hikayeleri ile değil; efekt, grafik ve teknolojileri ile de film ve dizi sektörünün bir parçası olmaya başladı.” ifadelerini kullandı.
Dünyaca ünlü dijital platformların film ve dizi projelerine dijital oyunları dahil ederek tüketici üzerindeki etkisini test ettiğine dikkati çeken Durmuş, “Bu da eğlence endüstrisinin tüm bileşenlerinin iç içe geçmeye başladığına, ilerleyen zamanlarda bu sektörlerin birbirinden türeyeceklerine işaret ediyor.” açıklamasında bulundu.
Durmuş, oyuna ulaşımın her geçen gün kolaylaşmasının eğlence sektöründeki bu dönüşümün bir parçası olduğuna dikkati çekerek şunlara dikkati çekti:
“Sokak aralarında, mahallelerde başlayan oyun hikayemiz de hayatımızdaki pek çok şey gibi dijitalleşerek tetrislerle, atarilerle, bilgisayar ve konsollarla önce evlerimize girdi; sonrasında ise akıllı cihazlar sayesinde zamansallığı ve mekansallığı aşarak her an bizimle olabilir hale geldiler. Hayatımıza giren her yeni teknoloji ve değişim hem oyunlara ulaşım şeklimizi ve oynama yöntemlerimizi hem de dikey ilişkileri geliştirecek. Böylece eğlence sektörünü parçalı bir yapıdan daha bütünleşik bir ekosisteme dönüştürecek.
Biz, StartGate’i dijital oyun ve oyun teknolojileri endüstrisine yön verecek bir merkez olarak kurgularken medya ve iletişim alanındaki global deneyimlerimizden yola çıkarak; bu merkezin eğlence dünyasındaki diğer sektörlerle bütünleşen bir yapısı olmasına özen gösterdik. Açılışımızdan kısa bir süre sonra düzenlediğimiz bu önemli etkinlik de gelecek vizyonumuzun bir parçası. İlerleyen dönemlerde de eğlence dünyasının farklı aktörlerini aynı çatı altında buluşturan buluşmalara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.”